The Mentogou – A revolutionary Gemstone Eco Valley in China

The Mentogou – A  revolutionary Gemstone Eco Valley in China

The Mentogou – A  revolutionary and out-of-this-world Gemstone Eco Valley in China

The “Mentogou” is definitely something you have never seen in your life, and it is simply breath-taking. Located right in the Miaofeng mountainous area, and some 30km west of Beijing. The Mentogou  has been slated to be regarded as the new Chinese Ecological Silicon valley . The close proximity of this valley to the heart of Beijing city even makes it closer to the Chinese people who hve seen Beijing as one of the cities with the most challenging city-pollution in the world.  The new city of Mentogou will accommodate a number of modern facilities , including some research institutes for modern technological advancement.

The new Mentogou will make an eco-efficient little town for living. What makes the new eco-friendly firm more unique is the fact that the master-plan was drawn  by the famous tech company-Eriksson, a Finnish firm , and the classy Architects from Eriksson hope to work in conjunction with Ecological experts from the Eero Paloheimo Eco City Limited to create one of the best little Eco0friendly town in the world .

One of the main objectives of creating the Mentogou is to achieve a very minimal reliance on Carbon, therefore the designers will create something with utmost respect for the environment. The architects also hope to create better water and energy conservation, thereby creating something unique from renewable energy.  According to some experts, the Mentogou offers China the best suitable starting point to tackle its environmental pollution challenges.

Employees and visitors to the Mentogou will enjoy some high-grade amenities, and one of the aims of creating the Mentogou is to reduce its environmental impact in the nearest future by replicating even smaller size cities.  The Mentogou is a 100sq. km mini city that can conveniently accommodate up to 9 research institutes, a city center as well as a number of companies alongside some residential villages that can accommodate up to 50,000 people. The valley will have its own public transportation, while the siting of buildings will be based on the natural topography of the valley. Some of the plans on the valley will include the production of facilities for water recycling, as well as the re-cycling of the valley’s wastes for boosting Agriculture and several other sustainable projects.

The designers of Mentogou have declared that key lessons have been learnt from other Eco-friendly cities like Huangbaiyu, Dong Tan and Masdar, and the aim is to ensure that Mentogou exceeds the sustainability of these projects . The developers of this city will ensure that housing and jobs are well planned and executed around the city while renewable energy is provided.  Neutralization of carbon emissions is one of the most important objective of creating the Mentogou, so also in the reduction in reliance on non-natural renewable energy.

The Mentogou project is awaiting the final approval from the Chinese authorities, once this stage has been overcome, the developers will start soliciting for funds from selected partners and the project will kick-start as soon as possible.

The Mentogou The Mentogou The Mentogou The Mentogou The Mentogou The Mentogou The Mentogou The Mentogou The Mentogou The Mentogou

 

Outstanding architecture of closse residence by Naturehumaine

Outstanding architecture of closse residence by Naturehumaine

Naturehumaine has added some extra staircase into this 1960s model home to transform it into a more stylish modern piece of architecture. The home is a minimalist piece of architecture located in Montreal , Canada, while the new staircase has formed part of the refurbishment to get the house back to reckoning. The old angular shapes have been have been cut off the planks and the partition walls have also been replaced with new staircase that will emphasize some focal point for the new space created. The exterior of the building has been restored, especially with the addition of a new steel roof and dormer created for the bathroom’s upper floor.

Outstanding architecture of closse residence by Naturehumaine Outstanding architecture of closse residence by Naturehumaine Outstanding architecture of closse residence by Naturehumaine Outstanding architecture of closse residence by Naturehumaine Outstanding architecture of closse residence by Naturehumaine Outstanding architecture of closse residence by Naturehumaine Outstanding architecture of closse residence by Naturehumaine Outstanding architecture of closse residence by Naturehumaine Outstanding architecture of closse residence by Naturehumaine Outstanding architecture of closse residence by Naturehumaine

The architects of Closse residence have placed new and large glazed patio doors to the building, and that has opened up the south facade . The Internal partitions removed have ensured that  newly installed lightning are able to reach every corner of the house. The newly constructed central staircase is made up of rolled steel with other materials such as frosted glass and maple veneer.  The kitchen of the closse residence by Naturehumaine have also been refurbished with a number of cool new features; the counter tops has been redesigned  and have been cantilevered at 2.4m high above the cabinets, and that provides excellent surfaces for dining, or when you want to transit between cooking and eating.

Several portions of the old Closse residence have been preserved, or restored and such include ; the fireplace, and that has provided great aesthetic appeal on the overall look of the kitchen. The texture of the materials used in the restoration of the fireplace has created some contrasts when compared with the texture of the newly installed elements. The exterior of the building has been repainted, while the old windows have also been replaced. The new and contemporary dormer was added to the roof where the second floor bathrooms are located. The use of some limited pallet designs has created some unity between the old and new elements of this home.

The large gable roof , used in the design of the exterior of this home has made it possible to use a triangle geometry in re-shaping the home. For instance, the new Triangle geometry makes the staircase even more visible from the outside of the home, and it also exposes the relationship between the house and the roof. The new L-shaped Porch, which is sported by some thin black columns at the outer edges works perfectly for the Interior. The brick and Timer walls, and a stone chimney stack all complete the design of the interior of the building.

One of the most amazing things about the new building is that the stair illuminate the dining area, while the main larger dining table sits comfortably in front of a stone wall and a fireplace located right at the corner. There are several panels of mirror located close to the large black framed windows, and these maximize the lightning down the staircase and the basement.